ai ara no se que posar

Obre el calaix dels diners just quan apareix l'amo. No diu res. Espera. El noi s'excusa dient-li que volia canvi d'un bitllet gran perquè se li feia tard, 'no hi eres', volia canvi d'un bitllet gran perquè així no ha de discutir amb el fill de puta del taxista quan li torna menys del que li toca tornar-li de canvi, 'si ho tinc just...' ja s'hi ha trobat moltes vegades. Si té bitllets petits no ha de discutir només que el preu del trajecte que no és poc. Aquí els taxistes són durs de pelar i ell ja no té paciència per aguantar-los. El posat que tenen... els odia. L'amo l'ha deixat parlar. No se'l creu. Bé, ell també pensa això d'algun que altre taxista, bé, de quasi tots els taxistes de la ciutat. Tampoc li agrada haver de regatejar per una cosa que hauria de tenir un preu fix. Té la sort de tenir una bici i fa el que pot en una ciutat de 10 milions d'habitants i 7 milions de vehicles. Li diu que se'n vagi. 'Et desitjo que et castiguin per robar si és que ho tornes a intentar'. El noi, agraït, li dóna la mà i se'n va caminant amb antiestil. L'esquerra, perquè la dreta ja no la té, se la pela massa.

nota: L'autor del text no s'identifica totalment amb el personatge de la història. Per fer unes crêpes de Berlin necessiteu 2 ous, sal, sucre en pols, 100 gr de farina, pell de llimona, 2 cullerades d'oli refinat, essència de vainilla (no us passeu sinó menjareu canyella en branca), mantega, una tassa d'aigua tèbia i una copa de cervesa.
1a part: En un recipient fons s'hi posen els ous, la vainilla, la sal, el sucre, l'oli i mitja copa de cervesa. Batre amb el batedor fins formar una massa escumosa. Després afegir la farina, la pell de llimona ratllada i la cervesa que queda. Batre. Tapar el recipient i deixar-ho en un lloc templat (fora la nevera) així tapadet perquè reposi durant 5 hores. Es pot deixar preparat per l'endemà ja que ha de fermentar (gràcies a la cervesa) i com més ho faci més bo.
2a part: just en el moment que et posis a fer les crêpes afegeixes l'aigua tèbia, removent i mesclant-ho perfectament. Poses mantega a la paella calenta, hi tires la pasta, etc etc.

0 comentarios: