Fer alguna cosa

Tinc ganes de fer moltes coses, joder, tinc ganes de fer coses diferents, divertides, extranyes i bojes.

jesus fuck! i wanna speak proper english, using expressions like jesus fuck, or bullshit or you are a rotten bastard.
quiero escribir un castellano envidiable
quiero inventar historias increibles.

Acabo de llegir una historia de chuck palahniuck. Una història d'un noi que es masturba al fons de la piscina, posant l'anus al succionador d'aigua, que l'estimula. De cop vol pujar per agafar aire, però no pot. Ha d'estirar amb força cap amunt, perque se li acaba l'aire, estira i estira, i de cop al mirar al fons de la piscina s'adona que té una espècie de serp enganxada a l'anus. és una mangera, o una serp que se'l vol menjar. I estira amb força. I veu que la serp és llefiscosa, i té venetes al voltant, i un color blavós o carnós. A més a més veu trossos de menjar i de merda circulant per l'interior. De cop s'adona que la serp no es una serp. És el seu intestí llarg. S'ha quedat enganxat i està treient els budells al revés. els doctors ho anomenen prolapsed.
La piscina s'inunda d'excrements, i d'organs del noi.
Finalment recorda una història que li va explicar el seu germà. Els russos tenen una dita: "I NEED THAT, LIKE I NEED TEETH IN MY ASSHOLE".
així que posa el cap entre les cames i clava les dents a l'intestí llarg que s'ha quedat enganxat al succionador.
El noi no vol explicar el gust, per si de cas el lector ha menjat mai calamar..

En fi, que el noi es queda amb menys d'un terç d'intestí, no creix més des que té 13 anys, i no menja res que trigui mes de dos hores a digerir-se perquè torna a sortir mentre encara és menjar.

Espectacular o no.. quina història.. quin paio el Palahniuk!

I just discovered that its great to read in english, english writers. to read the same thing they've written. translations are often shit. Imagine to read Monzó translated to english.. nonono..

ho vaig descubrir gràcies a THE PILLARS OF THE EARTH... a partir d'ara llegiré en anglès autors que escriguin en anglès.. Palhaniuk, Hunter.S.Thompson, Fante, Bukowsky... tinc molta feina

Vaia crack el ken follet del bosc.. M'ha encantat, que bona que esta l'aliena, que crack que es en Jack i que desgraciat es en William, quin personatge.. odiós..
el llibre encara té el punt de llibre del triptic de l'hotel comunista...

2 comentarios:

Anónimo dijo...

com que ets un radical de les traduccions e?
the translation can be shit but not all the translations are shit.
sempre és millor llegir-lo en una llengua que no sigui l'original que no pas no llegir-lo.
the pillars of the earth és bo en qualsevol llengua, però per les maneres del bukowsky per exemple, és molt millor en l'original tot i que en castellà està de puta mare.
puc llegir el monzó en castellà, no tinc manies, les manies són pels maniàtics.
m'he llegit un del Neil Postman, divertir-nos fins morir i és de puta mare, és del 85 i seria una odissea trobar-lo en anglès perquè vaig estar-lo buscant i només el vaig trobar en castellà una edició del 91 perduda en una llibreria. el recomano si vols enemistar-te amb la televisió.

Anónimo dijo...

kin paio en palianuck. es un bon personatge. a mi em fa sentir be per allo de que diuen que sempre hi ha algu -més- que tu.
a mi el que em va fer gracie es la historia del seu amic, en Pere Adictions. El tiu era adicte a fer-se palles. no parava. pero després d'un temps de psicolegs i pastilles ho va pdoer deixar. pero qui es adicte es adicte nanus, y el tiu es va dedicar a recolectar pedres, de tots els tamanys i formes i les portava cap a casa, sense cap sentit. ho feia per distreure la ment i no fer-se palles, pero es va convertir en adicte en portar perdres!

aixo de les traduccions es un mon.
amb les pelicules es imposible no mirar-la amb original.
amb els llibres crec que es algo diferent. llegeixes una copia de l'original, que en si mateixa es un altre ofiginal que a la vegada pot ser menys o més bona.

en bukowski tambe es un personantge, per el que es un molt bon personatge es en popeye. el tiu no para de menjar espinacs.
a mi m'agraden els espinacs pero nomes per avans de dinar.